Valp!

Träffade en sån underbar valp nyss.... längtar nu lite efter Haze men ska hämta henne början på nästa vecka nu:)

Sitter här lite halv full.....skönt....vissa kompisar som är väldigt full. Känner mig väldigt vuxen helt plötsligt. He he

Nja..

Tänderna vart väl helt ok..men tycker inte det vart så stor skillnad. Man kanska hade för vita innan. hm. Typiskt mig lägga pengar på sånt i onödan. Bytte däcka idag.Tur att man jämt är i sån god tid...Alla skulle ju göra det.Men vart nya till slut...
Uppsala imorrn för valborg!!!! Nice...

Nu jävlar!

Nu ska ja snart åka och bleka tänderna....lite läskigt tycker ja. Vi får väl se om det blir nåt resultat....säkert inte!
Håll tummarna... Ska först virra oss dit. Kommer säkert komma försent.jaja...

Bleka tänderna...

Kommer nog hämta Haze början på nästa vecka nu....längtar så mkt. Bara den här veckan går fort men det gör den nog. Imorgon ska jag bleka tänderna. Spännande. Kul se om det blir nån ändring på den här käften. Tisdag ska jag byta däck på bilen. Onsdag är det sista april då blir det partaj i Uppsala!! sen bara hoppas det rullar på dom andra dagarna...


Lördagkväll....

Ja då har man gjort sin första storhandling!! Och det på en lördag kväll...

Men var ju lite bakis så då är det accepterat.

Sitter och kollar på bidragen till eurovision nu på tv...vissa är ju verkligen inte bra....Heja Charlotte!!image6

Du är vad du äter!

Helt galet vad man stoppar i sig ibland. Man blir ju mörkrädd när man kollar på programmet Du är vad du äter. Vissa saker äter man ju själv som är med i programmet. Det är inte att man blir lite mörkrädd vad man sätter i sig.
Konstiga är att jag alltid blir sugen på "skit" när jag kollar på det...skumt!
Min hund ska iaf få bra mat...det är en sak som är säker!

Vår!

image4


Bakis idag så det blir nog inte mkt gjort.... Vilken dag!! Nu är våren här. Perfekt för Haze att komma hem till eftersom dom inte gillar kallt och dåligt väder.

image5

Träden står så härligt i blom nu....Mysigt!


Morgonpromenad

Var nyss ute och gick i det underbara vädret. Det är då man verkligen vill ha en hund med sig. Så fint och mysigt vid vattnet.

Var rädd om din valp


Precis som människor, kan hundar också drabbas av sjukdomar eller skador. Här är några tips om hur du kan undvika de vanligaste skadeorsakerna.

Främmande föremål i magen
Valpar undersöker gärna saker med munnen och äter allt som kommer i deras väg, från stenar till dockor. De flesta djursjukhus har en stor samling föremål som plockats ut från hundmagar. Trosor, strumpbyxor, kassettband, nappar, småbollar och skumgummibitar hör till de saker som kan orsaka stora skador i magsäck och tarmar. Placera föremål som kan vara i farozonen så högt att valpen inte kan nå dem. Håll också uppsikt när valpen är utomhus.

Magåkommor och förgiftning
Maginfluensa kan valpen få genom smitta men liknande symtom kan uppstå om den tuggar i sig något olämpligt. Om valpen vistas i garage eller på andra platser där det kan finnas spill av exempelvis glykol, måste du vara extra uppmärksam. Glykol är oerhört giftigt och kan leda till en smärtsam död om hunden förtär det. Dessutom smakar det sött och gott vilket naturligtvis gör att valpen är mer benägen att slicka i sig de giftiga dropparna.

Värktabletter och andra mediciner ska också hållas utom räckhåll. Det är lätt att tappa en tablett på golvet och valpen är ofta blixtsnabb. De flesta hundar tål inte de verksamma ämnen (till exempel paracetamol) som finns i många värktabletter. Den värktablett som du kan ge till hunden är magnecyl eller albyl, men även dessa ska ges med försiktighet. Konsultera alltid din veterinär!

Se upp i trafiken
Valpar är snabba och smiter lätt ur bilen eller genom ytterdörren om de får chansen. Ha alltid valpen kopplad vid trafikerade vägar. Även den stora och lydiga hunden bör hållas kopplad vid hårt trafikerade vägar.

Tänk på att något kan hända som skrämmer hunden och kanske leder till att den tar ett skutt ut framför en passerande bil.

Om hunden skulle bli påkörd är det viktigt att ta namn och adress på han eller hon som kört på bilen samt bilens registreringsnummer. Vet du inte vem bilisten är måste du anmäla olyckan till polisen och be att få en kopia av anmälan. Ditt försäkringsbolag behöver de uppgifterna för att kunna reglera skadan.

Varm bil - en dödsfälla
Varje sommar avlider ett flertal hundar av värmeslag i bilar. Några minuter i för hög temperatur räcker för att hunden ska bli påverkad. Temperaturen stiger snabbt även om du vevat ner en sidoruta. Du kan inte vara nog försiktig när det gäller detta. Lämna aldrig hunden i bilen om den inte är sval och står i skuggan, samt har god ventilation, till exempel med luckan i en kombibil öppen. Det finns låsbara galler till detta.

Bind aldrig hunden i bilens dragkrok
Det är förbjudet att binda hunden vid bilens dragkrok, oavsett omständigheter. Flera tragiska olyckor inträffar varje år till följd av att föraren kör iväg efter att ha glömt bort eller missat att hunden fortfarande är fastbunden i kroken.

Om hunden försvinner
Skulle din hund försvinna ska du anmäla försvinnandet till polisen. De får oftast de första rapporterna om upphittade hundar. Är inte hunden återfunnen inom någon dag eller två bör du också annonsera i dagstidning och lokalradio.


Nya bädden..

image3

Nya bädden ser så mysig ut...hoppas Haze gillar den oxå. Fast gissar sängen kommer va poppis!

Sol!!

Så underbart väder nu.... Vill ju bara sitta på en filt med lilla Haze och mysa nu.
Men istället får man väl sätta igång med en stor städning så det är tipptopp när hon kommer. Imorgon blir det grill mys hos kompis...ska bli nice.

Italiensk vinthundar gillar sol!!

Vaccination måste man ha koll på...

Vid leveransen ska valpen vara nybesiktad, nyvaccinerad och nyligen avmaskad. Du får information av din uppfödare om när valpen ska avmaskas och vaccineras igen. Ofta är valpen avmaskad vid sju veckors ålder och ska sedan maskas igen vid elva veckors ålder. Vid besiktningen brukar valpen vaccineras mot parvo och vid 12 veckors ålder ska valpen ha ytterligare en spruta mot parvo, valpsjuka och HCC (hepatit).

Hunden ska sedan vaccineras årligen i hela sitt liv. Först efter 12-veckors sprutan har valpen ett så kallat grundskydd och först då kan du låta valpen hälsa på okända hundar. Fram till denna spruta ska du endast låta valpen hälsa på hundar som du känner och som du vet är friska och har ett fullgott försäkringsskydd.

De flesta seriösa uppfödare brukar som sagt skicka med en lista över allt detta, så att du ska ha lättare ska kunna hålla ordning på allt som ska göras. Vid leverans ska du som sagt även få med ett veterinärbesiktningsintyg som inte får vara äldre än sju dagar. Besiktningsintyget ska vara undertecknat av en veterinär och stämplat av veterinär.


Rasstandard


Huvud: Långsträckt, smalt. Platt hjässa. Svagt markerad pannavsats. Spetsigt nosparti. Kinder med rena linjer. Tunna läppar.
Ögon: Stora, mörka. Ögonlockskanterna är mörka.
Öron: Högt ansatta, små. Har ett längsgående veck, bärs tätt mot övre delen av nacken.
Kropp: Kvadratisk. Halsen liknar en kort kon, har inget hudveck. Tämligen markerade skuldror. Djup, trång bröstkorg. Välvd rygglinje. Tydligt sluttande, brett, muskulöst kors.
Extremiteter: Slanka ben med rena linjer. Små, nästan ovala tassar med täta, välvda tår och mörka trampdynor.
Svans: Lågt ansatt, tunn även vid svansroten, avsmalnar ännu mot svanspetsen. Övre delen bärs rakt hängande, nedre delen är inåtböjd.
Päls: Åtliggande och fin på hela kroppen.
Färg: Enfärgat svart, skiffergrått eller isabellafärg i alla nyanser. Vitt tillåts endast på bröstet och tassarna.
Storlek: 32 - 38 cm
Vikt: Upp till 5 kg


Lite om Italiensk Vinthund

Den italienska vinthunden är den minsta representanten i gruppen vinthundar.
Den är en läcker liten varelse, som idag främst utmärker sig som behaglig sällskapshund.
Med dess lätta rörelser och avsaknaden av dvärghundsprägel, fulländigas bilden av graciös elegans. Den är livlig, nyfiken och vill alltid vara i centrum.
Man bör inte höja rösten till en italienare, då den lätt blir sårad av hårda ord. Men den ska uppfostras med en fast hand, den lär sig snabbt om man narras av dess ömkliga blick, "tyck synd om mig", och utnyttjar detta till fullo.
Den italienska vinthunden är inte känd för att vara skällig, men "pratar" desto mer. Inte bara med rösten, som påminner om ett sjungande morrande, utan även med hela sin kropp. En del italienare kan vara lite reserverade mot främmande människor, vilket är rastypiskt. Andra kan dock uppvisa ett helt motsatt beteende.
Det ytterst finlemmade skalet kan lätt förleda en att tro att den italienska vinthunden är ett bräckligt och lättskrämt väsen, vilket är helt missvisande. Italienaren är i grunden en mycket sund hundras. Det enda man egentligen måste skydda italienaren emot är just dess eget mod, framför allt hos små valpar. De kan till exempel kasta sig oförskräckt utför soffor och andra höga höjder.
Italienaren är sällskapssjuk och kan vara ganska fodrande när det gäller uppmärksamhet.
På natten sover den i sängen, helst under täcket. Detta är ett rasdrag, som är närmast omöjligt att avvänja den ifrån. Under dagen vill den gärna ligga i soffan med en filt, som den kan "gräva" ner sig i.
Precis som andra vinthundar, älskar italienaren att springa lös och leka med likasinnade. Långpromenader i kyligt väder är inget hinder och så länge hunden är i rörelse behövs inget täcke. Däremot vid regn och blåst uppskattas inte utevistelsen lika mycket.
Italienaren är en glad och aktiv hund. Det finns representanter från rasen i många olika tävlingsgrenar, såsom agility, lydnad, lure coursing och utställning. Lure coursing är jakt med vinthund på konstgjort byte, där bland annat snabbhet, uthållighet och viljan att jaga bytet som värdesätts. I flera länder används italienaren som kapplöpningshund och det finns speciella löp för dem, dock inte här i Sverige.


Var är hon?

Provade få tag i uppfödaren idag...men ville inte svara. Undrade hur det går ju. Han skulle få tag i en veterinär nu i veckan så allt kunde bli klart. Bara hoppas allt går bra för Haze så hon kan komma hem snart...

Boris!!

Idag har vi fått se bilder på den blivande kompisen Boris...

Han va så fin och söt....längtar tills i sommar då blir det träffar!

Tiden....tick tack...

Tiden går så långtsamt... Vill att lilla Haze ska komma hem snart.


Allt klart för hemkomsten...

*Ny fin bädd- Mörk grå, mjuk och väldigt skön

*Fin och bra resebur/väska

*Koppel tunt smalt med smalt rundsytt halsband


*Några nya leksaker


*Vatten skål och matskål i fint porslin


*Även nån tröja och så klart och även beställt fin t-shirt ( bra vänjas när hon är valp plus kan va kallt för en liten plutt)

och mer lär det bli.....


Föräldrarna...

Pappan till Haze heter Valmiki du Manoir des Ombreuses

BIH CH Valmiki du Manoir des OmbreusesF CH Nomen Nescio du Manoir des OmbreusesINT F LUX CH Isatis du Manoir des Ombreuses
INT F LUX CH Feeling des Trois Pyramides
Tina Sanseverina du Manoir des OmbreusesINT CH Nuage Noir du Manoir des Ombreuses
INT F CH Ormella de Shirkan


Mamman heter Dervisch Up In A Puff Of Smoke


Dervisch Up In A Puff Of Smoke
CAC-Winner
INT NORD CH  Eugenios OthelloMulti CH Dogcastle's Unforgettable
INT NORD CH Movado B'doria
S N CH Talata Caramel Cream DreamINT NORD IT CH Movado Ric Rosso
N CH Sasha


Båda två super fina....!

Haze!!!

Kul att just du hittade hit!

Här kommer det handla om den underbara Italienska Vinthunden Dervisch Haze of Smoke.

Hon är just nu kvar hos sin uppfödare Dan och ska bara få det sista klart. Sen kommer hon börja rapportera här.

Kommer  lite info innan hon hinner sätta sig vid datorn också....Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0