Bröllop!

Första helgen utan Zokii....
Är i väg på Imbis bröllop. Så himla roligt med den första kompisen som gifter sig. Men även läskigt hålla tal för alla på middagen.
Håller på göra mig ordning här och sätta på sig kostymen. Sen bär det av till kyrkan.

Midsommar!!

Nu har det vart midsommar firande för fulla muggar. Var hemma hos Carolinas föräldrar hus utanför Järlåsa. Mysigt värre.
Det vart små grodorna och allt som hör till! Zokii fick sova borta och det har gått så bra.

Leksak!

På utställningen i Norrtälje så fick Zokii en leksak som hon älskar. Vill typ inte va utan den en sekund. Den är typ som en mjukisdjur med pip i. Den är ganska stor men det tycker hon bara är kul och ser så mallig ut där hon kommer springandes med den i munnen.
Träffade flera barn idag och gick rikigt bra. Annars är ju barn så läskiga för dom rör sig så snabbt och läskigt! Bara sticker fram sina fingrar och vill pilla..hehe
Fått nr lapp och info inför nästa utställning i Västerås idag. Ska va 34 st italienare med på söndagen...lördagen vet man inte än. Den anmälan gick ut idag!
Ska på ringträning imorgon som är den näst sista. Tråkigt...men men...

Bilder....
Nu är det gjort!

Då har vi haft våran första utställning! Den gick av stapeln i Norrtälje. Dagen började inte bra. Regn och kallt...usscchh!
Men höll uppe när vi kom fram. När det strax var dags för oss att gå in i ringen så började det regna igen...typisk! När man har en hund som hatar när det regnar och blåser så är det inte kul, speciellt inte första gången! Men när vi skulle gå fram mot ringen så slutade det helt plötsligt. Då var det vår tur.
Fick ställa henne på bordet och hon skötte sig utmärkt. Domarn sa tom orädd valp. Han skulle bara veta vad vi har tränat! Fick bara bra kritik. Bla bra hals, fina ögon, bra krökt rygg mm. Hon var så duktig!! Hon fick HP (hederspris) och BIR (best i ras). Vi gick nu vidare till BIG finalen (bäst i grupp) och där vann hon med!!! Nu var jag stolt som en tupp. Men det var inte slut där nu skulle vi in i ringen en sista gång. BIS finalen valp (best in show). Nu skulle vi möta alla BIG valpar från alla ringar. Spännade va det och hon visade sig jätte bra! Vi kom trea i stora finalen. Är så stolt över oss båda. Nu är vi trötta och kollar på matchen Swe-Spa. Heja!!!

Blåsig träning!!

Idag har vi vart på ringträning igen! Var jätte mkt mkt folk med. Skoj ju med massa olika raser.
Hon var jätte duktig och kämpa tappert i blåsten (hon hatar när det blåser). När det kom stora vindar så vände hon snabbt eller satte sig ner för det var så hemskt! Hon gick bla bredvid en engelsk staff. Dom andra tyckte inte hon var så hemskt spännande heller vilket var skönt för vi tränade bla att gå slalom mellan varann för att träna störning. Han som har träningarna tyckte hon hade gått mkt framåt sen sist vilket så klart var skoj att höra. Så nu blir det lite träning själv sen är det dags på lör!!

Läskigt ju!

Baddags!!

Nu har Zokii badat för första gången. Var vid Årstaviken och hade det mysigt. Gick ner till vattnet men trodde aldrig hon skulle våga. Vi gick i och plaskade med fötterna. helt plötsligt tog hon ett rejält hopp rakt ut i vattnet. Hon försvann under vattnet men kom snabbt upp igen. Simmade lite mer utåt innan hon simmade in. Trodde jag aldrig. Hon som är så mesig för det mesta. När första doppet hade skett så trodde jag nu blir det nog inge mer nu när hon vet hur det känns. Men visst vart det en gång till. Efter badet så satt hon och tyckte synd om sig själv så det var bara att vira in henne i en filt. Vart strax varm sen var det full rulle igen!!
Nu är det dags igen för ringträning! Hoppas det blir fortsatt framsteg så det inte går sämre nu.
På lördag på utställningen så kommer hon vara efter dom Irlänska varghundarna. Hon kommer se ut som en liten fluglort! Kul att va efter dom största...hehe. Ser det mest som träning för oss. Innan den stora i Juli!

Vilt öra!


Här kommer örat!!


Ringträning!

Nu har det blivit av. Vi var på träningen nu idag ons. Zokii var faktiskt jätte duktig. Lite obehagligt i början med så mkt stora hundar. På slutat var hon riktigt nyfiken på dom. Det hon har svårast för är att stå still. Lita läsakigt va det när en okänd ska komma frtam och ta på henne....men bara träna på. Satte sig inte en enda gång. Nu ska bara husse lära sig hur man hittar bästa sättet att ställa henne på.
Fick träna på olika saker bla gå bredvid en okänd hund sida vid sida. Fick gå bredvid en Whippet hane och gick rikigt bra!
Fick lära sig lite tips och tricks utöver själva utförandet.

Det här blir det mer av!

Fort fort!!

Zokii gillar springa en rejäl repa runt runt....har vart lite mesig men nu börjar ras egenheterna komma fram!
Äntligen börjar även det vilda örat lägga sig ner nu.... Står upp ibland men är mkt bättre. Ska visa bild bevis på det vilda örat snart.
Har börjat få öva lite mer på va själv nu. Går riktigt bra. En litet pip sen blir det tyst. Verkligen glad när man kommer iaf.
Sen har hon även börjat äta vuxen mat nu. Gillar den mkt bätte än valp maten. Så det är bra. Trodde det skulle bli lite jobbigt för henne för bitarna var större...men dom är lite mjukare så ändå lättare att tugga.

Även sett bilder på lilla Boris...han var så fin. Får så lust åka dit och hälsa på (borderterrier).

Tis blir det uppsala visit...skoj!!


RSS 2.0