Poppis!!

Var man än kommer så vill folk kolla och prata om Zokii. Alla tycker att hon är så fin. Det är väl bra iof. Idag var det några barn som fråga om dom fick hälsa ..precis då började hon skita. Då fick jag säga ..hon skla bara gå på toa klart! Men det var kul. Hon har inte gillat barn så mkt innan men dom här barnen gillade hon och vart riktigt lycklig av att hälsa på dom. 

Åkte även tunnelbana idag och då fick jag sitta och prata med en kvinna hela vägen och sa att hennes granne hade precis skaffat en sån hund som jag hade. Trodde ju inte på det men så frågade hon vad jag hade för ras och när jag sa att jag hade en Italiensk vinthund så sa hon- ja precis en sån! Och att grannen hade köpt den för dyra pengar i Norrland.

Zokii är finast världen.

Sjövild!

Idag var vi på den längsta promenaden vi gått på. Hon bara ville mer och mer.... Hon fick springa lös två gånger på olika ställen. Var super duktig. Kom direkt när jag ropade....
Och vad har dumma jag gjort då...jo jag missade ringträningen. Förra veckan var den på en ons så jag trodde det var så även denna veckan...men så fel jag hade. När jag kollade igår efter vägbeskriving ju då såg jag att den var igår. Jag som tom var ledig och verkligen kunde i det fina vädret. Men såg det för sent. Så träning blir det nästa vecka nu...

.

Attackerad!

Hon har blivit nästan uppäten två gånger nu. Nu senast var det av en Amstaff...läskigt ju.
Men nåt som hon verkligen älskar är att springa som en galning ute! Hon ligger som en rem. Är riktigt duktig att komma..men ibland luktar det så gott så hon har stängt av öronen...Men så fort hon hör igen så springer hon som en tok till en.
Då var hon även anmäld til den stora utställningen i sommar. Kommer tävla två dagar i rad för olika domare. Så om det går skit en kan det gå bra för nästa...eller nåt!
Fick skäll här för hon lärt sig sitt men än har det inte vart nåt problem...kommer väl på utställningen..he. Hon står alltid när hon kommer springandes och får godis och när vi tränar utställning!
Nu nu ska jag ut i solen och försöka få henne skita...ha

Träning!!

Så då var det igång... Första gången vi har tränat för utställningarna. Gick över förväntan! Gick mycket bättre i utställningskopplet än vad jag trodde hon skulle. Trodde inte hon skulle vilja gå. Men vart precis tvärtom. Drog lite väl mkt. Men det blir till att öva. Att stå still var värre. Brukar gå bra när man ställer henne på ett bord men nu när vi skulle stå på marken så var det svårare. Har en fotbollsplan dit vi går och tränar. Sen fick hon springa lös på en äng...det var roligare det!
Ska förmodligen va med nästa vecka på ringträning i Vallentuna. Spännande!

Här kommer lite bilder...

Älskar ligga och sola!
Sitta!

Hon har blivit riktigt duktig på sitt. Om hon inte har för mkt bus i benen då är det svårt.
Har Köpt ett utställningskoppel idag för att börja träna. Fanns bara i rött och diarre färg.Så det vart ett rött i väntan på att hitta ett svart. Iaf nåt att träna med.
Var och red idag. Gick helt ok! Kul det har gått så mkt framåt med hästen. Men märktes han haft lite uppehåll. Rund om magen och orkade inte riktigt som han bruka....men kul va det!

Nästan hela dan...

Idag var det nära hon klarade hela dan utan att göra nåt inne! men en liten pöl precis innan sovdags vart det.
Hälsade på en snäll gammal collie imorse. Lite läskigt va det men gick bra. Var duktig åka i bilen idag oxå..inte mkt gnäll där inte. Åker ju i en bur/väska.

Nu är hon anmäld till en utställning den 14 juni....huuu läskigt. Det är en inofficiell utställning som träning inför den nationella i Västerås. Håll tummarna. Så fort man anmält så vart hon skitjobbig gå ikoppel så nu måste vi börja öva ordentligt!!!

Utställning...

Idag har vi vart och kollat på en inoff utställning. Kul kolla lite bara. Lära husse lite. NU måste vi köpa det där utställningskopplet så vi kan börja öva. Det roliga va när vi gick där ifrån gick hon jätte fint som om hon hade lärt sig av att titta på dom andra...

Urinvägsinfektion!

Ja då har vi fått åka till veterinären första gång. Hon börja kissa jätte mkt. Kunde vart ute och kissat så kom hon hem och satte sig och kissa direkt. När vi va ute och kissa så satt hon och pressa flera gånger men kom bara en droppe. Så ringde veterinären och dom sa att det va nog som jag trodde. Urinvägsinfektion. Så fick åka och ta urinprov. Sen vart det väntan i några timmar. Alla på veterinärkliniken vart helt kära i Zokii. Dom borde se valpar varje dag men alla börja ååååhhhh när vi kom och skulle titta och fråga hundra frågor. Lite jobbigt men kul på samma gång. Mysigt att folk tycker att hon är fin iaf.
Fick medicin som vi skulle hämta ut. Var efter stängningsdags så det vara bara åka in till stan och gå på apoteket vid centralen. Bra med dygnet runt öppet apotek så hon hann få sin första tablett.

Korv!

Idag har vi vart hos mina föräldrar i Uppsala. Det var så skönt kunna ha henne lös där. Tränade bla inkallning och hon var faktiskt riktigt duktig. Locka lite med korv och det gillade hon toppen!!
Mina föräldrar verkade gilla henne iaf...skönt. Trodde hon skulle va trött när vi kom hem men inte!! For runt som en vilde överallt....
Men ligger just nu sover så skönt i mitt knä.
Alla säger hon är mindre än vad dom trodde. Inte så stor än men det kommer....

Säg mig vem som vackrast i världen är!!Här ser hon sig själv i spegeln och undrar va det är för en snygging!

(ja vet det är verkligen förbjudet ha Foppa tofflor men, faktiskt ganska bra kiss tofflor när man ska ut snabbt!)

Kompisar...

Idag har vi träffat kompisarna i området. En dvärgpinscherhane som hade vart hemma pappa förut så han var väldigt snäll mot Zokii och gillade henne skarpt. Hon var väl lite avvaktande men tyckte ändå han va helt ok! Sen kom också en Jack russel som hälsa på henne. Båda deras mattar vart helt förälskade i Zokii och tyckte hon var underbar.

Vart och kollat på utställningshalsband idag men hitta inge bra. Måste ju börja träna snart. Är så himla mkt bättre på att gå i koppel nu. Även på gräs...hehe. Måste leta upp vilken första utställningen blir snart ju så man vet. Vill ju ha en början på juni så vi har gjort en före det stora testet kommer. Vilket är på Italiensk vinthund specialen. Som är en stor utställning för bara Italienare. Uppfödaren tyckte vi skulle gå på den så det måste vi ju! Så vi får väl se om domarna gillar henne. Har ju lite valp problem kvar med kroppen som kanske växer bort. Ena örat står lite konstig vinkel och hon lyfter på svansen när hon springer(den ska hänga). Det återstår att se....På bilden tränar hon stå fint på bordet hos uppfödare Dan.

Rumsren?

Det är ju det enda jobbiga just nu....annars helt underbar! Kissar nästan jämt ute men göra nr två händer nästan mer inne än ute. Tycker inte om när det blåser och vill inte sitta krysta då... men det bli bättre och bättre. Längtar efter första dagen utan olycka.

Kaxig!

Nu börjar hon bli lite stöddigare, våga mer. När hon kom vart hon rädd för sin egen spegelbild. Sen började hon morra på sin bild men nu går hon och speglar sig och tycker hon är finast i världen. Nästan hela dagarna går bra med kisseriet och så men värst på morgonen det är då olyckorna händer.
Hon älskar sin lilla leksak som hon fått som igentligen är för barn. Typ som en liten tygskallra. Den går hon så stolt omkring med. Börjat klippa klorna idag..tog bara en tass. Lite läskigt va det men nångång måste det börjas.
Zokii är en riktig liten stadshund. Hon gillar inte gå på gräset utan vill hela tiden gå på asfalten...
Imorse kl 04.00 när ja vakna så såg ja inte henne nånstans men då låg hon och sov i mina knäveck....så mysig!

Sommar!

Nu har vi suttit ute på en filt så det har vart lätt att kissa ute och så. Har gått så bra. Även kissningarna går fint. Nån olycka har det blivit men på stora hela går det överförväntan. Jobbigast på kvällen natten när det är kallt och blött i gräset.. Men bara lära sig... Hon är helt fantatisk!

Nu är hon hemma!!!

Hon har även blivit döpt nu till sitt hemma namn. som blev........Zokii!!!!

Här kommer lite bilder på henne och några av syskonen.

Hämtning!!

Nu bär det strax av ner mot gbg och hämtning av lilla Haze. Bara minuter kvar till bilen ska rulla. Ska ta med mig kameran för ta kort på mamman och syskonen också....

SPÄNNANDE!!!

Sömn...

Haft svårt att få ordentligt med sömn dom senaste dagarna. Bl a försov jag mig igår till jobbet men bara en liten stund..hehe
Så idag när jag då äntligen skulle få sova mkt....ja då vaknar jag av mig själv....två timmar före jag tänkt gå upp...blä!

Bara idag och tors kvar sen blir det hämtning av hund....jippie!!

Förskyld...

Snoret rinner...hostar och rasslar...hatar det!!! Vill bara bli frisk och träna skiten ur mig. Känner mig så fet och dålig när jag inte tränar. Eftersom inte kosten blir den bästa när man är dålig. (Jag är inte nyttig då...)

Dagarna går så långsamt bara för man vet att man ska hämta Haze på fre. Tick tack....

Charlotte min kompis har flyttat till slussen. Så trevligt tycker jag. Vilken utsikt från lägenheten, perfekt på takterassen med grillning!!!

Lite bilder...Bild nr ett är när jag och Anna varoch blekte tänderna...uhh

Bild nr två är den gulliga valp vi träffade på valborg.

Bild nr tre är champagne galoppen i uppsala...härligt!!

Vin och blommor

balkong
Här kommer bilden från balkongen som jag gjorde vår fin igår. Inte dåligt...plockade tom blommor. Måste vart vinet:)

Segt...

Sitter själv på jobbet och det är inte allt för mkt att göra. Fel säsong för det. Skulle haft en kund men hon dök inte upp!
Ikväll blir det vin tror ja med kanske lite ost...
Börjar bli förskyld nu inte skoj... Vill va frisk och träna skiten ur mig!!
Ne nu får jag jobba lite mer.

Jobba jobba...

Just nu är ja på jobbet...lite tråkigt för det är inte så mkt människor här och inga kunder som vill bli torterade..hehe
Ska bli rikigt skönt med en hemma kväll ikväll med film och så.
Nu är det spikat när vi ska hämta Haze iaf...9 MAJ!!! Längtar massor...

Förklaring...

Då till det om försvunnen kompis... En av mina kompisar som också var på Firman försvann igår kväll och vart hittad idag kl 20.00. Vi var oroliga hela dan sen hade hon bara fortsatt festa utan att höra av sig...

Men allt frid och fröjd nu..skönt!

Försvunnen kompis!

Nu har äventyret i Uppsala tagit sitt slut. Började på onsdags morgon med huttar och diverse drinklar...sen bar det av till nationerna. I år gick vi direkt dit utan gå till nån park innan, så vi verkligen skulle komma in på nån champagnegalopp. Men vi missade det i år!! Dom släppte inte in längre när vi kom förbi. Så det vart ett vanligt uteställe fast mitt på dagen. Trevligt men fanns ett par väldigt överförfriskade vänner som ville dansa hela tiden. Tur man är med på noterna!
Senm vart det hem för vila....Men dom flesta började sova. Utom jag och Charlotte. Vi åkte hem till hennes föräldrar och bytte om. Sen var det dags åka till stan igen och dra igång.
Först fest hos Beckas kompis men vart där bara ett kort tag. Träffade Imbi och Ture utanför så vi gick till några kompisar till dom istället. Trevligt folk och mer att dricka. Kvällen på väg att komma igång igen.
Sen tänkte vi gå till Norrlands men det var KÖRT! Då kom vi på den briljanta iden att gå till det lilla stället Firman. Och det var ett lyckat val. Inge kö och väldigt skoj!! Vi röjde på dansgolvet...(vi gjorde ett!) sen efter det vart det kebab och sova hos föräldrarna. Mysigt!


RSS 2.0